• суботу, 14 грудня 2019 р.

    Картопляно-сирні пляцки на сковорідці без краплі олії! Такого ви ще не готували!




    В піст – саме те, що треба!

    Під час посту дуже хочеться приготувати щось смачне і корисне. Пропонуємо вам зробити коржі з картоплею.


    Прості, швидкі і смачні коржі з начинкою з картоплі та цибулі перевершать всі ваші очікування.

    Ніжне і м’яке дріжджове тісто на кефірі і багато начинки – що може бути смачніше домашніх коржів, приготованих своїми руками! Ось рецепт.

    Інгредієнти:
    400 мл кефіру (або кислого молока);
    550 гр борошна;
    0,5 ч. л. соди;
    0,5 ч. л. солі;
    500 г відвареної картоплі;
    50 мл молока;
    1 велика цибулина;
    2 ст. л. рослинної олії;
    масло вершкове (для змащування гарячих коржів).
    Приготування:
    Борошно змішайте з сіллю і содою, з’єднайте цю суміш з теплим кефіром (або кислим молоком).
    Замісіть м’яке еластичне тісто, накрийте рушником і дайте відпочити хвилин 20-30.
    Цибулю подрібніть і обсмажте до золотистого кольору. Відварену гарячу картоплю потолочіть в пюре.
    Додайте в картопляне пюре гаряче молоко і обсмажену дрібно рубану цибулю, все перемішайте.
    Тісто розділіть на рівну кількість кульок, розкачайте кожну кульку в невелику корж товщиною близько 8 -10 мм,…
    … на середину покладіть начинку, защипніть вгорі тісто, ..
    … покладіть швом вниз і розкачайте корж. Не страшно, якщо коржі трохи порвуться.
    Смажте коржі на розпеченій сухій сковороді на середньому вогні близько 2-3 хвилин з кожного боку – одну сторону під кришкою, другу без кришки.
    Гарячі коржі змастіть вершковим маслом.