У кожної господині є рецепт супер смачної страви, яка здатна замінити на святковому столі і перше, і друге, і компот, інформує Ukr.Media.
«Гармошка» з духмяним соусом — це ніжна свинина з сиром і грибами під ароматною підливою. Сподіваємося, ця смакота вам сподобається!
Інгредієнти
Свинина — 1 кг
Помідор — 2 шт.
Твердий сир — 200 г
Часник — 9 зуб.
Лимонний сік — 1 ст. л.
Соєвий соус — 3 ст. л.
Гірчиця — 1 ст. л.
Соняшникова олія — 70 мл
Печериці — 200 г
Цибуля — 1 шт.
Оцет — 1 ст. л.
Кріп — 0,5 пуч.
Петрушка — 0,5 пуч.
Базилік — 0,5 пуч.
Кінза — 0,5 пуч.
Болгарський перець — 1 шт.
Перець чилі — 1 шт.
Сіль за смаком
Цукор за смаком
Чорний перець (мелений) за смаком
М’ясна гармошка з запашним соусом: як приготувати
Лимонний сік змішайте з соєвим соусом, гірчицею і 2 ст. л. олії. М’ясо наріжте уздовж скибочками, не дорізуючи до кінця близько півсантиметра. Натріть його з усіх боків готовим маринадом, залиште в холодильнику на 10 годин.
Два помідори, сир, гриби і три зубчики часнику наріжте тонкими слайсами. Рівномірно викладіть ці інгредієнти в кожен розріз. Загорніть м’ясо у фольгу і запікайте в розігрітій до 200 °C жаровні 50 хвилин.
Поки «Гармошка» випікається, приготуємо соус. Цибулю нарубайте дрібними кубиками, складіть їх в герметичну ємність і залийте оцтом, наполовину розведеним водою. Ємність струсніть, залиште цибулю маринуватися.
Тим часом зробіть хрестоподібні надрізи на помідорах. Обдайте плоди окропом і зніміть із них шкірку. Разом із болгарським перцем подрібніть їх кубиками. Викладіть помідори на розігріту олію.
Тушкуйте овочі до стану соусу, а далі пересипте до них болгарський перець. М’які овочі протріть через сито. Змішайте подрібнений перець чилі з сіллю, цукром і оцтом. Спробуйте соус на смак.
Поставте томатну масу на вогонь і доведіть її до кипіння. Потім додайте часник і чорний перець. Помішайте соус, зніміть його з вогню. Далі вмішайте в суміш рубану зелень і мариновану цибулю.
Подавайте запашний соус до ще гарячого м’яса. Для цього можете на півгодини поставити його в холодильник. Зелень не варіть, інакше вона втратить як корисні властивості, так і свій запах.
Смачного!