• понеділок, 18 листопада 2019 р.

    М’ясна «Гармошка» з духмяним соусом! Неймовірно смачна і ситна страва!



    У кожної господині є рецепт супер смачної страви, яка здатна замінити на святковому столі і перше, і друге, і компот, інформує Ukr.Media.

    «Гармошка» з духмяним соусом — це ніжна свинина з сиром і грибами під ароматною підливою. Сподіваємося, ця смакота вам сподобається!


    Інгредієнти
    Свинина — 1 кг
    Помідор — 2 шт.
    Твердий сир — 200 г
    Часник — 9 зуб.
    Лимонний сік — 1 ст. л.
    Соєвий соус — 3 ст. л.
    Гірчиця — 1 ст. л.
    Соняшникова олія — 70 мл
    Печериці — 200 г
    Цибуля — 1 шт.
    Оцет — 1 ст. л.
    Кріп — 0,5 пуч.
    Петрушка — 0,5 пуч.
    Базилік — 0,5 пуч.
    Кінза — 0,5 пуч.
    Болгарський перець — 1 шт.
    Перець чилі — 1 шт.
    Сіль за смаком
    Цукор за смаком
    Чорний перець (мелений) за смаком

    М’ясна гармошка з запашним соусом: як приготувати
    Лимонний сік змішайте з соєвим соусом, гірчицею і 2 ст. л. олії. М’ясо наріжте уздовж скибочками, не дорізуючи до кінця близько півсантиметра. Натріть його з усіх боків готовим маринадом, залиште в холодильнику на 10 годин.


    Два помідори, сир, гриби і три зубчики часнику наріжте тонкими слайсами. Рівномірно викладіть ці інгредієнти в кожен розріз. Загорніть м’ясо у фольгу і запікайте в розігрітій до 200 °C жаровні 50 хвилин.
    Поки «Гармошка» випікається, приготуємо соус. Цибулю нарубайте дрібними кубиками, складіть їх в герметичну ємність і залийте оцтом, наполовину розведеним водою. Ємність струсніть, залиште цибулю маринуватися.
    Тим часом зробіть хрестоподібні надрізи на помідорах. Обдайте плоди окропом і зніміть із них шкірку. Разом із болгарським перцем подрібніть їх кубиками. Викладіть помідори на розігріту олію.
    Тушкуйте овочі до стану соусу, а далі пересипте до них болгарський перець. М’які овочі протріть через сито. Змішайте подрібнений перець чилі з сіллю, цукром і оцтом. Спробуйте соус на смак.
    Поставте томатну масу на вогонь і доведіть її до кипіння. Потім додайте часник і чорний перець. Помішайте соус, зніміть його з вогню. Далі вмішайте в суміш рубану зелень і мариновану цибулю.

    Подавайте запашний соус до ще гарячого м’яса. Для цього можете на півгодини поставити його в холодильник. Зелень не варіть, інакше вона втратить як корисні властивості, так і свій запах.

    Смачного!