• субота, 25 січня 2020 р.

    Всі гості були в захваті: На день народження зробила бананово-шоколадні рулетики з заварним кремом





    Пропоную вам спробувати дуже смачний рецепт десерту. Бананові рулетики з шоколадною глазур’ю дуже популярні в турецьких кондитерських, але їх можна без проблем зробити і в домашніх умовах. Поєднання повітряного тіста, збитих вершків, бананів і шоколадної глазурі роблять цей десерт божественним. Обов’язково спробуйте приготувати його вдома.

    Для приготування цього десерту нам знадобиться:


    Для тіста:

    – 4 яйця

    – 2 грами солі

    – 120 грамів цукру

    – 50 мл гарячої води

    – 8 грамів ванільного цукру

    – 7 грамів розпушувача

    – 120 грамів борошна

    – 25 грамів какао

    Для крему:

    – 500 мл молока

    – 140 грамів цукру

    – 80 грамів кукурудзяного крохмалю

    – 10 грамів ванільного цукру

    – 2 яєчних жовтки

    – 80 грамів вершкового масла

    – 100 мл вершків 33%

    – 210 грамів молочного шоколаду

    Для глазурі:


    – 100 грамів вершкового масла

    – 130 грамів темного шоколаду

    Для начинки:

    – кілька очищених бананів


    Як приготувати основу?

    У середній мисці збийте яєчні білки з сіллю, поки вони не стануть щільною піною. Окремо в іншій ємності збийте жовтки з звичайним і ванільним цукром до подвоєння обсягу. Влийте гарячу воду і знову перемішайте.

    В окремій мисці змішайте борошно з какао і розпушувачем, пересипте ці інгредієнти до яєчної суміші і добре перемішайте. Потім додайте збиті яєчні білки і обережно змішайте все повільними рухами.

    Помістіть отриману суміш в деко (40 × 50 см), застелену папером для випічки і вирівняйте ложкою. Випікайте в попередньо нагрітій духовці при 180 ° C протягом 8 хвилин. Потім вийміть деко і дайте виробу охолонути протягом 10 хвилин.

    Як приготувати крем?

    В об’ємній мисці змішайте крохмаль з 200 мл молока. Налийте 300 мл молока що залишилось в каструлю, додайте вершки, цукор, жовтки, крохмально-молочну суміш, ванільний цукор і перемішайте. Готуйте на повільному вогні до загусання і зніміть з плити.

    Додайте масло, шоколад і перемішайте до їх розтоплення. Накрийте крем поліетиленовою плівкою і дайте повністю охолонути.

    Як зібрати десерт?

    Розподіліть шоколадний крем по основі і помістіть банани в одну лінію по її краях. Розріжте виріб посередині і почніть згортати від країв до центру, щоб отримати 2 великих рулети. Потім наріжте кожен з них на 4 частини, щоб отримати 8 міні-рулетів.

    Як приготувати глазур?


    Покладіть в скляну миску темний шоколад і нарізане кубиками вершкове масло. Розплавте в мікрохвильовій печі протягом 1-2 хвилин (з 5-секундними інтервалами), поки компоненти не стануть однорідною сумішшю.

    Покладіть міні-рулетики на решітку і залийте їх шоколадною глазур’ю. Потім за бажанням прикрасьте розтопленим шоколадом. Охолодіть мінімум 30 хвилин, поки глазур не затвердіє. Смакуйте з задоволенням!


    За матеріалами: syl